Csillogó köszönések

Iskolát építünk, MOST!

Iskolát építünk!
2011. szeptemberben ebben az épületben kell 4 osztálynak megkezdeni a tanulást. Ennek megvalósításához támogatókat keresünk.
Kérlek terjesszétek, hogy aki szeretné a gyerekek tanulását támogatni, hagy tegye.
Köszönjük: Kékölgy Waldorf Iskola és Gimnázium.

2011. május 13., péntek

Dobbant a szívünk immár ötödször Szentendrén

Délelőtt 10-től éjfélig sok-sok remek produkciót élvezhettünk a dobbanásokon.

Például: http://www.youtube.com/watch?v=BxzIsD5A3WI (Egyszer megtanulom, hogyan kell képpel feltenni egy videót.)
Nézzétek meg, szuper! Szeretnétek élőben is látni őket, vagy egyéb produkciót??

Én pár órán át újfent kézműveskedtem a gyerekekkel. Azt hittem, hogy már unják az epret, de alig győztem :))

Ilyet csináltunk:
A fülbevalót csak én csináltam, csak magamnak és csak egy darabot.

3 megjegyzés:

Editfolt írta...

Szia
A bargellós takaróhoz az anyag szineket te válogattad össze az amerikai boltban? Vagy így volt összecsomagolva? Mennyi kellett hozzá színenként?
Van egy ismerős aki küldene nekem onnan anyagot, csak nem tudom hogyan válasszam ki a színeket? Jó volt varrni velük?
Edit

CsákniR írta...

Szia Edit!
Mind a két bargello takaróhoz a megrendelő - az unokahugom - válogatta össze az anyagokat. Az elsőhöz Amerikában, a másodikhoz itthon a Meseboltban. Ez utóbbihoz - mert már tudta a színvilágot - 55 percre volt szüksége, meg egy csomó pénzre. ekkora darabhoz sehol nem állítanak össze csomagot, hiszen eltérő lehet a méret, a megrendelő ízlése, a helynek, ahová kerül a kész munka a színvilága. Befolyásolja a mennyiséget az, hogy hány színből akarod. Lehet az enyémtől több színből, lehet kevesebből. Ezt a kettőt történetesen 10-10 színből varrtam, de ez nem szabály. Minden színből kb 90 cm anyag kellett (ezek 1 m szélesek) illetve a legsötétebb és legvilágosabb színből a fele.
Én minden egyes munkámhoz konkréten kiszámolom az anyag mennyiségét!
Ja! És a Meseboltban vásároltuk meg az anyagot ahhoz a takaróhoz is, amit éppen tűzök, 1-2 nap és felteszem a blogba. Van itthon lehetőség szép anyag vásárlásra, én biztosan nem kérnék magamnak külföldről. Jobb azt személyesen kézbe venni, látja az ember az árakat és a színeket.
Varrni jó őket, bár én jobban szeretem a német anyagokat, vagyis minden olyat, ami nem nyúlik. Az amerikai keresztben nyúlik. Persze nem vészes.

Editfolt írta...

Köszi

Nekem ajándékba akarnak küldeni a jenny stúdióból. Onnan választottam ki egy 8 anyagból álló csomagot. Csak fogalmam sincs mekkorák lesznek. Csak azért gondoltam, hogy Te is onnan vetted, mert a blogodon vannak ebből a stúdióból képek. Remélem élőben is olyan szépek az anyagok mint a neten. A virágokat hogy készíted? Nagyon tetszenek. Ja és a kör terítő sem kutya. Ha van mintád és szívesen megosztod akkor az emilemre várom:
takacsfeketeedit@t-online.hu
Szeretettel:
Edit