Csillogó köszönések

Iskolát építünk, MOST!

Iskolát építünk!
2011. szeptemberben ebben az épületben kell 4 osztálynak megkezdeni a tanulást. Ennek megvalósításához támogatókat keresünk.
Kérlek terjesszétek, hogy aki szeretné a gyerekek tanulását támogatni, hagy tegye.
Köszönjük: Kékölgy Waldorf Iskola és Gimnázium.

2010. december 29., szerda

Renáta gravírozik

Októberben kapta gravírozó gépet, azt hiszem a lehető legegyszerűbbet, ami arra való, hogy kipróbálja és eldöntse, hogy akar-e ezzel komolyabban foglalkozni. (A Lidlben vettük, mindössze 3000 Ft-ért. Sajnos a később ugyanott vásárolt mindenféle kiegészítő készlet nem jó hozzá.)

Még akkor kipróbálta, egészen ügyes volt, de azóta hozzá se nyúlt. No, most karácsony előtt sikerült rávennem, hát egy mécsestartón ezeket "művelte":
kukacos alma

szívesen:
és barika:
Van egy kis satu, abba a mécsestartót bele lehet fogni. Sajnos már egy kisebb nescafe-s üveg már nem fér bele, így egyelőre nagyobb üvegeket nem tud mintázni. Az asztalra támasztva és felül fogva pedig nem meri.

De van egy pár kis darab síküvegünk, amit egy gumi lapra letéve így dolgozza:

a mintát rárajzolva menet közben így néz ki:

és ez a végeredménye:
Még a szünetben én is kipróbálom.

3 megjegyzés:

Tiffany-Andi írta...

Fog ez menni!! Ha benéztek Batorbához, mindenféle poharakat és italos üveget gravírozott, sablon alapján. Lehet a neten sablonokat találni a gravírozáshoz, esetleg érdemes Csillával konzultálni.

CsákniR írta...

Találtam én már sokat, de ennyiért is annyit kellett noszogatni, hogy csak na! Pedig olyan ügyes!
Olyan jó rajzai vannak, amit a varrásban nem lehet felhasználni, ehhez viszont nagyon jó lenne, hát nehéz rávenni, pedig ehhez még kedve is van. Hát bizony 17 éves és a lustaság felülkerekedik :((.

Névtelen írta...

Szia!

Néztem a képeket és megakadt a szemem a gravírozó készüléken. Lehet, h nincs igazam, de talán nem a lustaság kerekedett felül - ezt a gépet fárasztó sokáig tartani. Nekem is van, de van hozzá flexi szár. Az olyan, mintha egy vastagabb tollat használnék. Könnyebb vele dolgozni, egyenletesebben és aprólékosabban lehet mintázni. Esetleg vegyetek hozzá, hátha kedvet kap =)

Andi

ui: Gyönyörűek a takaróid, gratulálok!