Iskolát építünk, MOST!

Iskolát építünk!
2011. szeptemberben ebben az épületben kell 4 osztálynak megkezdeni a tanulást. Ennek megvalósításához támogatókat keresünk.
Kérlek terjesszétek, hogy aki szeretné a gyerekek tanulását támogatni, hagy tegye.
Köszönjük: Kékölgy Waldorf Iskola és Gimnázium.

2009. június 26., péntek

Az utóbbi hónapok "termése"

Megpróbálom zanzásítva összeszedni, milyen keveset varrtam tavaly november óta.


Iskolánk 8. osztálya volt az Ability Parkban, ahol láttak egy textilből varrt amőba játékot. Amiért fontos és megkértek, hogy készítsek mert vakok és gyengélátók számára készült. Íme:

A rózsaszín csík csak középen van végigvarrva, így a kockának ki tudja tapogatni a határait. Van hozzá (jobbra tőle látszik) "szemüveg" a látók részére.

Az adventi bazárunkon lehetett játszani egy tényleg vak fiú ellen. A fönti egy 5*5-ös, az alsó pedig 3*3-as, ezen lehet látni, ahogy játszanak rajta
Ez a babatakaró a nagymama megrendelése volt a pár hetes unokája részére:

Ugyanaz a nagymama a fiú unokája részére varratta ezt a hátizsákot:


Ez a táska is karácsonyi ajándék volt:

Készítetten két 10 éves lánynak egy-egy párnát :

Ők mindig egyformát kapnak, mert csak egy hónap különbséggel születtek.
(Nem saját festés.)No még ez volt egy nagyobb darab:Ennek az a különlegessége, hogy két évvel ezelőtt nyáron a lányomat (most 15) rávettem, hogy varrjon magának egy táskát. Ki is választotta a Dolányi Anna Ötletes könyvéből ezt a darabot (Ágnes ananászosát). 5 ananászt rá is varrt a papírra, ahogy illik, azóta nem tudtam rávenni a folytatásra.
Így aztán megszántam és márciusra a szülinapjára befejeztem. Volt nagy meglepi, öröm, de hordani nem hajlandó, mert cikinek érzi.
Hát ilyenek ezek.
Ez a zippzára, egy tönkrement hátizsákból mentettem meg, így két oldalra is ki lehet húzni.


Az utolsó munkámról nem készült kép, mert "természetesen" az utolsó órában lett készen. A lányom két tanárának vettem egy-egy tanári zsebkönyvet és varrtam rá borítót. Nem nagy durranás fotlvarró szemmel, az érdekessége, hogy "matricára" nyomott osztályképet varrtam rá képkeretben.

Hát sajnos csak ennyi volt az idei foltvarrásom, de azért közben készül az őszi topik kiállításra a faliképem, amit most persze nem mutatok meg.

1 megjegyzés:

mammka írta...

Gyönyörű szépek!!!! nagyon szorgos voltál!!!!!