Csillogó köszönések

Iskolát építünk, MOST!

Iskolát építünk!
2011. szeptemberben ebben az épületben kell 4 osztálynak megkezdeni a tanulást. Ennek megvalósításához támogatókat keresünk.
Kérlek terjesszétek, hogy aki szeretné a gyerekek tanulását támogatni, hagy tegye.
Köszönjük: Kékölgy Waldorf Iskola és Gimnázium.

2009. július 5., vasárnap

A háztartásból való...

...ez a valami, aminek az egyenes végén a menet fölött volt egy éles kiálló kés. Ezt beleszúrva krumpliba, uborkába és körbe-körbe forgatva spirállá vágta a zöldséget. Nem nagyon használtam, így amikor elkezdtem babát varrni, s azt meg kellett tömni, célszerszámot kerestem, s találtam. Íme:
Levágattam a "kését" dugót tekertem rá, s ezt használom kicsi dolgok kifordításánál (baba kéz, láb, fej, stb.) a kifordított sarkok kiigazításához, valamint a töméshez (baba, eper, tulpám, stb.) Mivel hajlított a vége, sokkal jobban kézre van, mint egy sima kötőtű, olló, vagy bármi egyéb, ami egyenes.

És ez...
a 12 cm magas cérna mindig eldőlt a varrógép mögött varrás közben, ahogy húzta a gép a cérnát. Akadálymentessé kellett tenni a cérna útját, s kínomban raktam ezt össze:
Egy bögre, beleszorítva egy hungarocell gömb, majd abba beleszúrva egy rövid kötőtű. Na így a gép mögé téve egyenes a cérna útja.



5 megjegyzés:

Nyafkamacska írta...

Ez a cérnatartó zseniális! Van néhány nagyobb spulni cérnám és nem tudom használni őket. Nem tudtam. Eddig. De majd most! :-)

Névtelen írta...

Jé, most látom, Te gyűjtöd azokat a nem rendeltetésszerűen használt tárgyakat?
Na én a férjem reszelőpucoló keféjére ráteszem az apróra vágott gyapjuszálakat, és a macskapucoló kefével húzogatva tökéletesen tudok gyapjut kártolni. Ez a pancsingoláshoz kell.
Mellesleg a macskapucoló kefe a partvis tisztításához is kiváló.
A hajlított műszerészcsipeszről ne is beszéljek, amitől az íves selyem húzogatás, vagyis bibirkélés ki lett találva.

CsákniR írta...

Márta néni! Nem én gyűjtöm, én is csak mutogattam. Gina gyűjti, képtárat csinál belőle. Szívesen veszi, ha fényképpel felteszed a blogodba.

F.Gina írta...

Ha, ha, ez a cérnatartó zseniális :))
Felteszem, mihelyt normálisan működik a gépem !

Lonci (Győr) írta...

Ehhez a cérnatartóhoz mit lehet még hozzátenni.
Tényleg zseniális ötlet. :-)))